Details vind je op de activiteiten pagina of hier

 

Nieuws

Nieuwe regels voor afgelastingen

13-01-2017 19:40

Vanaf deze terugronde zijn de reglementen inzake afgelastingen gewijzigd.

Het komt erop neer dat de clubs zelf moeten beslissen of hun thuiswedstrijden kunnen doorgaan.

Elke club moet dus zelf de wedstrijden uitstellen als er niet gevoetbald kan worden.

Dit kunnen ze doen vanaf 48u tot ten laatste 3u voor de wedstrijd.

Wedstrijden kunnen dus nog de dag zelf afgelast worden.

Wij zullen zelf trachten om de avond voor de match een beslissing te nemen voor de eigen thuiswedstrijden, voor zover mogelijk.

In het competitieoverzicht op de ploegpagina's en op de BBF app kan je steeds de afgelastingen van je ploeg in realtime zien.

KFC Wechel werkt hartveilig

12-09-2015 08:57

Op woensdag 9 september zijn we met z'n tienen naar een avondcursus over AED (Automatische Externe Defibrilator) geweest.  Dit werd ons aangeboden door het Rode Kruis Lille.

 

Het was zeer interessant om nog eens te herhalen, maar nog meer als het allemaal nieuw is.  De officiele reanimatie techniek werd uitgelegd en we mochten (moesten) ook zelf oefenen op een pop. Pfff, was dat even zwaar.

 

In ieder geval weten we nu wat we moeten doen bij iemand die bewusteloos is en niet meer ademt.  In het kort: vaststellen, hulp bijroepen, 112 (laten) bellen, reanimatie starten, AED aanleggen.

Toch goed om even in te oefenen.

 

Daarbij kwam er ook nog de techniek om iemand in stabiele zijligging te leggen.  Ha, nooit gedacht dat je eigenlijk iemand simpel van rug naar zijligging kan brengen.

Een leerrijke oefening en zeker de moeite.

 

 

 

 

 

Ook interesse?  Op 16/10 is er nog een vrije les om half acht.  Gewoon even je plaats reserveren met een mailtje naar hartveilig.lille@gmail.com.

 

Wil je nog met een groep van onze club een avond deze les volgen, neem contact met Tom Grielens en dan proberen we nog een avond te reserveren bij het Rode Kruis (max. 15 personen).

<< 1 | 2 | 3